Kolorithøjskolen

I samarbejde med Ældresagen og DOF Herning

KOLORITTEN
Markedspladsen 2
7400 Herning
96 28 54 54 
Se mere på www.kolorittenherning.dk

Alle er velkomne

Velkommen til sæson 2023-2024

Mandage 13.30 – 15.30 i månederne:
Oktober, november, december, januar, februar og marts.
Dørene åbnes kl. 13.15

Prisen for foredraget inkl. kaffe med kage:
Pensionister: 70 kr.
Andre: 80 kr.
Brugerkort til Koloritten er ikke nødvendigt.

Højskoleudvalget består af:

Britta Dyhre Sørensen - 2023 4696
Regina Wedman - 4076 9890
Jette Pagh - 2334 3412
Ingrid Mikkelsen - 2547 7908

PROGRAM 2023-2024

1. foredrag mandag den 2. oktober 2023.
”Bamse, - omkring sangeren Flemming Bamse Jørgensen”
v/Flemming Både, Viby J

Goddaw do! Den store ærke-aarhusianske  Flemming Bamse Jørgensen, der egentlig ikke ønskede sig at være kunstner, men bare gerne ville underholde sit publikum og få dem til at synge og danse. Men hans store og følsomme stemme kunne mere end det, det skal vi høre om og synge nogle af hans sange.

2. foredrag mandag den 16. oktober 2023.
”Hellere skør end kedelig… mine tanker om Johannes Møllehave”
v/Kirsten Vindum, Hygum, Lemvig

Livet er jo det man selv gør det til, og foredragsholderen er sikker på,  at Johannes Møllehaves liv har været alt andet end kedeligt.

Foredraget tager udgangspunkt i tre vigtige ”ingredienser” i Møllehaves liv: Kristendom – Humoren – Mødet (mellem mennesker).

3. foredrag mandag den 30. oktober 2023
”Amazonas – en fortælling fra regnskoven”
v/Erik Albrechtsen, Viborg

De tropiske skove har betydning for os alle – især fordi de er vigtige for klimastabilitet og rummer så stor biodiversitet. Millioner af mennesker lever i regnskovene og er afhængige af dem, men de medvirker undertiden også til deres ødelæggelse. Foredragsholderen vil give en personlig fortælling fra regnskoven baseret på egne konkrete erfaringer.

4. foredrag mandag den 13. november 2023
”Hele persongalleriet
v/Per Hansen, Silkeborg

Per Hansen var diskenspringer i en lille købmandsbutik inden han blev journalist. I hvid kittel og med sideskilning i det vandkæmmede hår, ekspederede han kunder af alle slags på høflig vis. Med højt humør beretter Per Hansen om de mange personligheder han har mødt igennem disse år.

5. foredrag mandag den 27. november 2023
”Den nye kristne familiejul – og lidt om den hedenske”
v/Henning Frandsen, Aarup

Vi skal høre om de gamle nordboer der drak jul til Frej og Odins ære.
Senere fik julen karakter af karneval og druk. Det fik kongemagten til at reagere. I 1600-1700 tallet kom de populære julestuer også med svigestuer og fråseri, og så i 1800-tallet begyndte den jul vi kender i dag.

6. foredrag mandag den 8. januar 2024
” Antoni Gaudi. Guds arkitekt – genial kunstner og stærk, vedkommende prædikant gennem sine værker”
v/Poul Langagergaard, Aarhus

Barcelona er en metropol af dimensioner. Ingen arkitekt har sat stærkere aftryk på byen en Antoni Gaudi (1852-1926). Hans bygningsværker står i dag som kunstneriske monumenter. 7 af dem er optaget på Unescos Verdensarvsliste.

7. foredrag mandag den 22. januar 2024
”Peer Gynt og sandheden om vort liv”
v/Ronald Risvig, Gram

”Peer du lyver”. Sådan lyder indgangsreplikken til Henrik Ibsens skuespil ”Peer Gynt” (1867). Dermed er tonen slået an, om hvordan magt og begær kan drive et menneske i armene på dæmoniske kræfter. Ved genfortællingen af Ibsens klassiker tegnes der er portræt af nutidens samfund og mennesker.

8. foredrag mandag den 5. februar 2024
”Slut fred med din medicin”
v/Kåre Sundmark, Horsens

Vi gider ikke rigtigt motionere. Vi får dårlig samvittighed, for vi ved jo godt, at vi bør træne. STOP den dårlige samvittighed – du kan ikke gøre for det. Foredraget handler bl.a. om de psykiske og fysiske barrierer, vi må kæmpe med. MEN er ER nød til at motionere. Så det er tid til at tage skeen i den anden hånd og smøge ærmerne op.

9. foredrag mandag den 19. februar 2024
”Det er vildt godt når det roder”
v/Karsten Hansen, Støvring

Som naturvejleder møder Karsten Hansen ofte ”pænhedens mur” i vores natursyn. De ku`nu godt rydde lidt bedre op i den natur – pæne blomster er nu en gang pænere end grimme blomster!!
I dette foredrag tager Karsten Hansen livtag med den voldsomme grønne omstilling som er over os, og som er nødvendig, hvis vi stadig skal være flere og flere mennesker på planeten.

10. foredrag mandag den 4. marts 2024
”Karen Blixen og fortællingen”
v/Randi Ottosen, Nykøbing Mors

Karen Blixen blev en stor fortæller – en såkaldt ”storyteller”. Med mange eksempler hvirvles vi ind i Karens Blixens fortælleverden i tekst, lyd og billeder fra Sjælland over Paris til Afrika og hjem igen.